Høy aktivitet i Tinfos

Med god innsats fra prosjektavdelingen hos Tinfos har selskapet inngått tre kontrakter før sommeren om utbygging av småkraftverk.

Det er Småkraft AS og Å Energi AS som har vist Tinfos tillit ved å inngå avtaler om utbygging av henholdsvis Stårheim og Smådalselva kraftverk, og Frøytlandsfoss kraftverk.

– Det er svært gledelig for Tinfos å ha inngått disse avtalene med to anerkjente kraftaktører, forteller prosjektdirektør Rune Kristian Mork i Tinfos. – Ekstra moro er det for Tinfos å bli kjent med en ny utbygger i Å Energi.

Øyvind Frydenberg, CEO Tinfos, og Terje Vedeler, CEO Småkraft er fornøyd med inngått avtale

Mer fornybar energi

Med utbygging av disse tre prosjektene vil det bidras med 31,7 GWh ny fornybar strøm, noe Norge sårt trenger skal vi tro både Statnett og Energikommisjonen.

– Stårheim kraftverk er et Tinfos prosjekt som er avtalt solgt til Småkraft etter ferdig utbygging, mens Smådalselva er et EPCI prosjekt for Småkraft, sier Mork. – Frøytlandsfoss er et Kaplan-prosjekt som bygges som EPCI for Å Energi.

Se faktaboks nederst for nøkkeldata for prosjektene.

Oppstart allerede i høst

Byggestart for alle tre prosjektene blir i løpet av høsten 2023.

– Det er full fart i Tinfos om dagen, bekrefter Mork. – Vi ser økning i antall henvendelser. Det er alltid moro når kunder kommer tilbake fordi de er fornøyde med tidligere prosjekt vi har utført. Vi er også veldig stolt av å ha landet vårt første prosjekt med Å Energi, og vi håper det blir starten på nok et godt samarbeid.

Men før det braker løs i prosjektene er det en velfortjent sommerferie på hele gjengen!