Skeleton Technologies og Tinfos AS inngår samarbeid

Notodden, Norge – 7. Mars 2023

Skeleton Technologies og Tinfos AS går sammen for å bringe innovative energilagringsløsninger til det norske markedet

Skeleton Technologies, den globale teknologilederen innen superkondensatorer og superbatteri energilagring, og Tinfos AS, eier og ledende leverandør av vannkraftverk i Norge, har inngått en kommersiell avtale om å levere Skeletons energilagringsløsninger for det norske markedet.

Norge leder den grønne energiomstillingen i Europa. Elektrisitetsproduksjon i Norge er i dag basert på 95 % vannkraft, med ytterligere planer om å integrere mere offshore vindkraft og andre fornybare energikilder. Men å integrere mer fornybar energi, sikre nettforbindelse til det kontinentale Europa, sammen med en raskt voksende lokal energietterspørsel, introduserer nye utfordringer for nettet og dets generelle stabilitet.

Det nye partnerskapet med Tinfos vil fremskynde Skeletons allerede pågående aktiviteter i det norske markedet og adopsjon av superkondensator- og superbatteri -energilagringsløsninger i Norge, og møte den økende etterspørselen etter nettstabilitetstjenester inkludert rask frekvensrespons, virtuell treghet, effekt topper på industrianlegg, ramping av vannkraftverk, og forlengelse av levetiden til brenselcellestabler i landet.

Daglig leder Steinar Heggeli og forretningsutvikler Ole Petter Bjørnstad i Tinfos PowerTech viser frem produktene som nå skal tilbys det norske markedet

«Vi er henrykte over å samarbeide med Tinfos AS for å utvide vår rekkevidde i Norge og tilby våre energilagringsløsninger til et nytt marked,» sa Ants Vill, Chief Commercial Officer i Skeleton Technologies. – Norges elektrisitetsmiks er i stor grad basert på vannkraft med også et sterkt potensial innen vindkraft til havs. Det er et godt eksempel å følge for mange europeiske land og kan betraktes som det grønne batteriet på vårt kontinent. Men med økte ikke regulerbare kraftkilder som vind og sol vil dette bety at energilagringsteknologi er nødvendig for å stabilisere nettet og sikre kraftkvaliteten. Våre produkter passer derfor perfekt for det norske markedet, noe som fremgår av den raskt voksende lokale etterspørselen vi har opplevd nylig.»

«Vi er glade for å bringe Skeletons avanserte energilagringsløsninger til Norge og støtte landets overgang til en mer bærekraftig energifremtid,» sa Steinar Heggeli, administrerende direktør i Tinfos PowerTech. «Vårt samarbeid med Skeleton Technologies vil gjøre oss i stand til å tilby kunder innovative og pålitelige energilagringsløsninger som oppfyller deres behov og overgår deres forventninger.»

Skeleton Technologies og Tinfos AS ser frem til å samarbeide for å levere energilagringsløsninger som bidrar til en grønnere og mer bærekraftig fremtid for Norge og utover.

SkelGrid er et av produktene som nå er klare for det norske markedet

Om Skeleton Technologies

Skeleton Technologies er den globale teknologilederen innen superkondensator energilagring i bilindustrien, transport, nett og industrielle applikasjoner.

For oss er det å utvikle og produsere de beste superkondensatorcellene, modulene og systemene i verden et middel til et mål: å hjelpe bedrifter med å redusere CO2-utslipp og spare energi.

Vi samarbeider med noen av de største selskapene i verden – fra ledende Tier One-bilfirmaer og OEM-er for industrielt utstyr til lastebilflåteoperatører og hovedentreprenører for luftfart – for å redusere CO2-utslipp og drivstofforbruk, for å forbedre strømkvaliteten og for å beskytte utstyr og infrastruktur ved å å senke kraftsvingningene, og å drive elektrifisering for å bekjempe klimaendringer.

Våre superkondensatorer, basert på patentert «buet grafen», representerer det største teknologiske fremskritt i bransjen de siste 20 årene, og bruken av dette innovative materialet gir produktene våre en enestående fordel i kraft og energitetthet.

Skeleton Technologies Group har tre hoved lokasjoner: produksjon i Großröhrsdorf, Sachsen, Tyskland, materialutvikling i Bitterfeld-Wolfen, Sachsen-Anhalt og elektroteknikk i Tallinn, Estland. Fra stiftelsen i 2009 har selskapet vokst fra 4 til mer enn 300 personer.

Om Tinfos AS

Tinfos er et teknologiselskap som utvikler, bygger, selger og driver vannkraftverk. Grunnlagt i 1894 har vi produsert ren, fornybar energi fra våre egne kraftverk i over et århundre. For tiden har vi tilstedeværelse i Norge, Indonesia og Nord-Makedonia.

Vi bygger kraftverksporteføljer i Norge og i utlandet og vi kommuniserer tydelig og åpent med både potensielle og eksisterende investorer.

Vår visjon er å akselerere den globale overgangen mot en ren energifremtid, og derfor tror vi at å bringe ny, banebrytende teknologi som støtter både eksisterende og nye fornybare energikilder, som vind og sol, vil være viktig for suksessen til den globale overgangen vi vil trenger å lage.

For å lykkes jobber vi systematisk og målrettet med kvalitet i kjernen av vår virksomhet. Vi identifiserer risikoer og muligheter i hvert prosjekt, etablerer og følger opp tiltak for å redusere eller eliminere risikofaktorer for mennesker, miljø og økonomisk lønnsomhet. Vi er overbevist om at aktiv deltakelse fra næringslivet er avgjørende for at verden skal lykkes med å nå FNs bærekraftsmål. Det er derfor vi har formalisert våre forpliktelser gjennom vårt medlemskap i verdens største bærekraftsinitiativ – FNs Global Compact.

Sammen med våre kunder og våre partnere gjør vi fornybar energi lønnsomt, og bidrar til en renere energifremtid.

Kontakt

Ole-Petter Bjørnstad
Driftsleder/Forretningsutvikler, Tinfos PowerTech AS
+47 91 59 30 71
opb@tinfos.no
Steinar Heggeli
Daglig Leder, Tinfos PowerTech AS
+47 93 44 37 34
steinar.heggeli@tinfos.no

Skeleton Technologies pressekontakt

Arnaud Castaignet, Head of Public Relations & Government Affairs
+372 5669 9602
arnaud.castaignet@skeletontech.com
Skeleton Technologies info@skeletontech.com
www.skeletontech.com

Tinfos AS pressekontakt                                            

Ingrid Amundsen Welde, Markedssjef
+47 943 56 857
ingrid.welde@tinfos.no  
Tinfos AS post@tinfos.no
www.tinfos.no