fbpx

Vokste seg ut av de gamle lokalene

− I jakten på nye lokaler kom Tinfos oss i møte med et tilbud vi rett og slett ikke kunne si nei til. I tillegg er det jo fantastisk å holde til på et område med en spennende bygningsmasse preget av lange industrielle tradisjoner, forteller daglig leder Roger Heimdal i arkitektkontoret Søndergaard Rickfelt AS.

Med en historie som strekker seg tilbake til 1946 har Søndergaard Rickfelt lange tradisjoner på Notodden. Tidligere bestod bedriften kun av arkitekter, mens i dag har de blitt et fullverdig arkitektkontor bestående av arkitekter, landskapsarkitekter, interiørarkitekt og arealplanleggere.

Fra Villamoen til Tinfos

– Før vi flyttet til Tinfos i 2000 holdt vi til i en ombygd enebolig på Villamoen. Der satt vi over alt og arbeidet, noen på loftet, mens andre satt i det som en gang hadde vært stua, forteller sivilarkitekt Bjørn Aase.

Fra Villamoen gikk turen videre til nåværende bygg på Tinfos, riktignok i andre enden av bygningen. Det som i dag er Søndergaard Rickfelts kontorlokaler, var den gang postterminal. Omstrukturering har siden gjort at Posten har flyttet ut og lokalene ble ledige.

−I tråd med at bedriften vokste ble vi nødt til å se oss om etter nye og mer egnede lokaler.

Tinfos var opptatt av å fortsette det gode samarbeidet med oss som leietaker. Med Tinfos og PK Eiendom på laget fikk vi derfor hjelp til å bygge om den gamle postterminalen slik at den ble tilpasset vårt bruk, sier Heimdal.

Rehabilitering fra postterminal til arkitektkontor stod ferdig våren 2019, og fremstår i dag som topp moderne kontorlokaler – et arkitektkontor verdig.

−Nesten samtlige av fasadene på bygningene har status som vernet. Vi måtte derfor gå i samarbeid med vernemyndighetene i fylkeskommunen for å sørge for at vi ikke tråkket over noen grenser under arbeidet med tegningene, forteller sivilarkitekt Bjørn Aase.

Ser potensiale i området

Både Roger og Bjørn har stor tro på at Tinfos er et område med stort potensiale for fremtiden. Med arkitektkontor, Norsk industriarbeidermuseum (NIA), Tinfos og flere andre mindre bedrifter allerede på området, håper de at Tinfos skal bli en klynge for flere kreative bedrifter og næringer i fremtiden.

− Som et ledd i å gjøre området mer attraktivt arbeider vi nå sammen med Tinfos med å forskjønne uteområdet rundt kontoret vårt. Det blir blant annet gressplen og sitteplasser utenfor her. Dette arbeidet kommer vi i gang med til våren, forteller Bjørn.

Go top